1248975610_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hyvä opettaja tuntee oppilaansa. Yhtenäisessä perusopetuksessa oppilaan ja opettajan välille syntyy pitkäaikainen kasvatussuhde ja siksi oppilasta osataan tukea mahdollisimman hyvin ja varhaisessa vaiheessa. Monissa tapauksissa esi-, ala- ja yläkoulujen yhdistäminen on kuitenkin tapahtunut tehokkuuden, talouden tai hallinnon ehdoilla. Silloin on unohdettu yhtenäisen perusopetuksen oppilaalle ja opettajalle tuomat hyödyt.


Tässä kirjassa esitellään yhtenäisestä  perusopetuksesta saatuja hyviä käytäntöjä. Mukana on yli 10 koulua ja lähes 30 kirjoittajaa eri puolilta Suomea. Teoksessa käsitellään yhtenäistä perusopetusta opettajan, vanhempien, oppilaan, koulunkäyntiavustajan ja rehtorin näkökulmasta. Myös kunnan koulutoimen ja monikulttuurisuuden näkökulmat tuodaan esille. Käytännön kehittämistyö saa kirjassa tuekseen myös sopivasti teoreettista pohdintaa ja historiallista taustaa. Teoksen tavoitteena on tukea opettajien, rehtoreiden ja opetushallinnon ammattilaisten ammatillista kehittymistä.


Kestäviä ratkaisuja kouluun –kirja saa lukijansa pohtimaan omia näkemyksiään ja kokemuksiaan – ja innostumaan yhtenäisestä perusopetuksesta.

 

 

OMA ARVIO:***