Meeri on vaatimaton nainen, joka elää elämäänsä hiljaa ja huomaamatta. Hän tekee työtään, jonka saaminen ei ollut viisikymppiselle saneeratulle itsestään selvää ja uppoutuu vapaa-aikanaan kirjoihin.

Kun pimeänä myöhäissyksyn aamuna löytyy ruumis, huojahtaa Meerin elämä raiteiltaan ja epäilykset ja pelot vievät hänet marraskuiselle pakomatkalle, jolla hän kertaa elämäänsä: avioliittoaan, miehensä sairautta ja suhdettaan eksoottiseen kasvattityttäreensä. Pitkän matkan aikana hän miettii, miten hänestä on tullut se mikä hän on ja onko hänellä elämisen oikeutta.


Kylmät kädet
on rakkausromaani, kertomus siitä, miten jotain, josta voisi syntyä rakkaus, alkaa arasti kasvaa. Se viriää pienestä liekistä, kahden kolhiutuneen ihmisen arkisesta tutustumisesta. Toivo ja ilo ovat olemassa, aistillinen hellyys löydettävissä.


Hilkka Ravilo on kirjoittanut yksiin kansiin useamman kirjan. Kylmät kädet on todentuntuinen, yllättävä ja välillä hyytävä romaani. Sen musta huumori ja vahvat henkilöt jäävät elämään. Aina ei tiedä, itkisikö vai nauraisiko, mutta kirja pitää otteessaan ja kestää monta lukukertaa.

 

 



OMA ARVIO:  
 *