Sabine Kuegler vietti lapsuutensa Länsi-Papuassa, jonne hänen kielentutkijavanhempansa olivat asettuneet selvittämään eristyksissä eläneen fayu-heimon kieltä ja tapoja. Sabine kasvoi heimon arvomaailmaan, hän oppi lukemaan luontoa ja viidakkoa. Elämä oli onnellista ja turvallista.

17-vuotiaana hän matkusti kouluun  Sveitsiin ja sieltä Saksaan, vanhempiensa kotimaahan ja ihmemaailmaan, josta oli nähnyt kuvia ja kuullut vain puhuttavan.

Elämän viidakossa kertoo siitä, mitä sitten seurasi ja kuinka hämmentävää elämä todellisuudessa oli. Se kertoo kulttuurien yhteentörmäyksestä ja siitä, ettei lapsuudessa opituilla taidoilla ja arvoilla yhtäkkiä olekaan mitään käyttöä. Sabinen käytöstä tulkitaan jatkuvasti väärin ja hän tulkitsee itsekin väärin muiden viestejä. Ymmärtämättömyyttään hän on pian raskaana ja ajautuu lapsineen ihmisten armoille. Nurkkaan ahdistettuna hän alkaa puolustautua ja on kohta niin haavoilla, että vajoaa masennukseen. Siitä nousemiseen auttaa lopulta vain se, että hän alkaa kirjoittaa elämäntarinaansa. Se muuttaa hänen elämänsä kokonaan.


OMA ARVIO:

***