Suloisen osuvia huomioita arkea suuremmista sattumuksista.


Sulo tuli taloon ja muita käänteentekeviä kertomuksia
–kirjassa Raija Oranen tarinoi oman perheensä ja lähipiirinsä arkea suuremmista sattumuksista. Suloisuus saa alkunsa, kun kirjassa Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita jo tutuksi tullut Doris von Meinhof-Partanen saa hellyttävän veljen. Viisiviikkoinen koiranpentu tupsahtaa uuden omistajansa syliin kuin kauan odotettu lahja

 

 Koiranpentu löytyy espanjalaiselta kirpputorilta juuri, kun raittiuspäätöksestä on kulunut kriittinen aika. Tuo sekarotuinen olento mullistaa säteilyllään uuden emäntänsä mielen ja saa nimekseen Sulo Raitis. Se osoittautuu niin valppaaksi ja kiltiksi, että lakkaa kasvamasta, jotta mahtuisi mukaan lentolaukkuun.

 

Eikä Sulon emännän elämä jää ennalleen. Sillä mitäpä ei koiraihminen tekisi lemmikkinsä vuoksi!

 

Sulo tuli taloon ja muita käänteentekeviä kertomuksia paljastaa paitsi Sulo Raittiin alkuperän, myös sen, miten luovutaan tupakasta ja viinistä, miten lähetellään telepaattisia viestejä ja härnätään räyhähenkiä ja byrokraatteja, löydetään tukku seteleitä, matkustellaan maanpäällisissä paratiiseissa ja seikkaillaan koirien kanssa Suomessa ja Espanjassa.

 

OMA ARVIO: **